Wchodząc do restauracji w weekendowy wieczór zazwyczaj musimy liczyć się z tym, że nie zostaniemy obsłużeni tak szybko, jak byśmy chcieli. Wbrew opinii wielu gości nie jest to w spowodowane złą wolą pracowników lokalu, ale zwykłym limitem ludzkich możliwości. Praca w restauracji wymaga nieustannej koncentracji i pozostawania w stałym kontakcie z osobami pracującymi na innych stanowiskach. Często wiąże
się to z ciągłym przemieszczaniem się pomiędzy oddalonymi od siebie punktami, co zabiera sporo czasu.

Oszczędność czasu dzięki przyspieszeniu komunikacji

Komputeryzacja od lat postępuje w niemalże każdej branży, od produkcji po handel i usługi. Także w gastronomii nadszedł moment, w którym trudno obejść się bez dobrodziejstw nowoczesnej technologii. Jednym z nich jest Gastro POS – http://gastro.pl/nowoczesne-zarzadzanie-gastronomii-sposob-skrocic-czas-obslugi-klienta/ – nowoczesny system obsługi punktu sprzedaży. Ta konkretna wersja oprogramowania, dostosowana do specyficznych warunków panujących w branży gastronomicznej, sprawdzona została już przez wielu restauratorów. Za każdym razem zastosowanie tego innowacyjnego rozwiązania powoduje znaczny skok wydajności pracy restauracji, szczególnie na szczeblu managementu, oraz w kwestii czasu obsługi klientów.
Niewątpliwie jednymi z największych zalet systemu Gastro POS są prostota obsługi i łatwość w jego wdrożeniu w praktycznie każdym miejscu. Program napisany został z myślą o współpracy ze środowiskiem Windows, a jego wymagania sprzętowe są naprawdę niewielkie, dzięki czemu można być spokojnym o to, czy uda się go uruchomić na leciwym sprzęcie biurowym.

Wsparcie dla wielu rodzajów sprzętu

Z systemów POS bardzo często korzysta się za pośrednictwem specjalnych terminali. Takie urządzenia są szczególnie przydatne w miejscach, w których prowadzi się sprzedaż. Komputery tego typu konstruowane są z myślą o ergonomii i długotrwałej, bezawaryjnej pracy. Z tych powodów znakomita większość takich jednostek charakteryzuje się kompaktowym rozmiarem oraz obecnością wydajnego chłodzenia pasywnego. Na pierwszy rzut oka taki terminal nie różni się bardzo od standardowego monitora komputerowego, jednak obecność dotykowego ekranu oraz wielu dodatkowych gniazd dla urządzeń peryferyjnych, takich, jak drukarki czy szuflady kasowe, stanowi dodatkowe ułatwienie w każdym punkcie sprzedaży, również w lokalu gastronomicznym.
Gastro POS doskonale nadaje się również do pracy na urządzeniach mobilnych. Jest to niezastąpione rozwiązanie dla każdego lokalu, w którym istnieje problem z szybkością obsługi. Kelner przyjmujący zamówienie za pomocą zainstalowanego na tablecie oprogramowania wprowadza je bezpośrednio do systemu, a już po kilku sekundach na kuchni drukuje się bon. Możliwość naniesienia adnotacji do całego zamówienia lub każdej pozycji z osobna ogranicza do minimum konieczność osobistego kontaktu obsługi z produkcją, co owocuje znaczną oszczędnością czasu. Takie wykorzystanie systemu Gastro POS znacznie wspomaga zarządzanie w gastronomii i jest zdecydowanie najprostszą i najbardziej efektywną metodą przyspieszenia i usprawnienia pracy lokalu.

no comments

Leave me comment